Den 10:e november är det World Usability Day, i år med temat ”Green UX”. Usify arrangerar två spännande workshop den dagen – en i Stockholm och en i Linköping:

Workshop Stockholm
I Stockholm kommer en frukostworkshop hållas i samarbete med Stimdi, kl 9-10, där miljö- och designintresserade människor kan möta varandra och tillsammans spåna kring lösningar om hur vi kan reducera det dagliga matsvinnet för att göra världen en mera hållbar plats och minska våra ekologiska fotavtryck.

Syftet med workshopen är att byta kunskaper, där vi på Usify visar hur en designprocess kan gå till, och där deltagarna fyller workshopen med innehåll – utifrån var och en deltagarnas personliga och professionella erfarenheter kring temat ”matsvinn”.

På kvällen kommer workshopens resultat presenteras av Usify-kollegorna Liska, Alina, Edo och Moa i form av ett blixtalt, samt fotoutställning tillsammans med STIMDI.

Vad: Frukostworkshop
När: 10 nov 2016, kl 9-10
Var: Usify, Barnhusgatan 20 11123 Stockholm

OSA: Begränsad antal platser, OSA senast 8:e nov för deltagande och gratis frukost.
www.eventbrite.com
www.stimdi.seWorkshop Linköping
I Linköping arrangeras en afterwork kl 17-20, där EvaMarie Törnström från LRF håller ett insiktsfull föredrag om ”Livsmedel – Det vi behöver för att leva”. Därefter hålls workshopen ”Fånga din miljöbov” där vi med hjälp av designprocesser tillsammans undersöker hur vi kan motverka de miljöbovar vi har i vår vardag. Kom själv eller ta med dina kollegor för att bidra med just era idéer om hur vi kan fånga miljöbovarna som gör så stor skada på vår värld. Vi står för enklare tilltugg, dryck, sällskap, material och kunskap för en lyckad kväll med många nya miljöhjältar redo att släppas lösa.

Under AW:n kommer också vinnarna från videotävlingen #usifyfångarmiljöboven utses!

Vad: Afterwork & Workshop
När: 10 nov 2016, kl 17-19
Var: Usify, Westmangsgatan 47, 58216 Linköping

OSA senast 8:e nov för deltagande och lättare tilltugg.
www.eventbrite.com